Övrigt

Chiang Mai - Thailands näst största stad!

2010-03-19 18:34 #0 av: Emelie

Chiang Mai är en mycket mysig stad. Näst största staden i hela landet, men ändå inte alls överbefolkat. Luften är någorlunda bra, och människorna är mycket trevliga!

Chiang Mai är Thailands näst största stad men har ändå betydligt färre människor än huvudstaden Bangkok. Staden har ca 170 000 invånare jämfört med Bangkoks ca 10 miljoner.

Chiang Mai är en mycket gammal stad som faktiskt en gång i tiden fått tjäna som huvudstad för thailandsborna.

Till denna stad tar man sig lättast och smidigast med flygplan, men bil, buss och tåg är andra färdsätt som funkar bra de med. Alla de kommunala färdsätten har rutter flera gånger per dag, men ska man åka under en helg så gör man säkrast i att boka resan redan någon dag i förväg för att försäkra sig om en plats.

Chiang Mai är enligt mitt tycke en mycket vacker stad som sprudlar av glädje, och det är svårt att gå någonstans utan att få ett léende riktat mot sig. i staden finns det ca 300 tempel, som alla väntar på att besökas. Dock är det nästintill omöjligt att hinna titta på alla, men några borde man åtminstonde ta sig tid till att titta på. Doi Suthep, Wat Suan Dok, Wat Chedi Luang och Wat Chiang Yuan är några tempel som jag rekommenderar att man besöker.

Eftersom Chiang Mai ligger inbäddad mellan berg och djungler så finns ett rikt äventyrsliv som består av t.ex. bersklättring, forsfärd, åka flotte, rida elefant eller kolla på vattenfall. Det finns massvis med hotell och organisationer som arrangerar alla dessa turer så det är inte särskilt svårt att hitta en för ett rimligt pris. Staden är även ett tillhåll för många backpackers men man finner dock inte jättemycket turister.

Att hitta ett boende i staden är inte heller särskilt svårt eftersom det finns massvis med hotell och guesthouses att välja och vraka på. Här finns en lista på vilka boenden som finns. Den är dock inte komplett. http://www.thailandsfakta.se/chiang_mai_hotell.php

I Chiang Mai finns det mycket skoj att hitta på t.ex. shopping, gå på Chiang Mai Zoo, besöka ett tempel, gå på finrestaurang och mycket mer. Det finns två ganska stora köpcenter som är populära bland Chiang Mai bor. Dessa två heter Central Airport Plaza och Central Plaza. Nattmarknaden Night Bazaar är trevlig att besöka och det finns mycket smått & gott att köpa där. Tyvärr är den mest aktiv på kvällen/natten och öppnar någon gång runt solnedgången.

Restaurangutbudet i staden är väldigt brett, men eftersom jag verkligen älskar gatukök så blir det inte särskilt mycket restauranger för min del. Gatukök finns det i stort sett överallt i staden, så du behöver aldrig gå runt och vara hungrig.

Sammanfattningsvis så är Chiang Mai en riktigt underbar stad, som bara går att älska!

thailand3.jpg

/Emelie. T - Sajtvärd

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl
2010-03-19 20:06 #1 av: SammyH

Chiang Mai är, i min åsikt, bland de finaste städerna i Thailand. Om man någongång har extra tid på sin resa ska man åka upp dit.

/Sammy H

Anmäl
2010-03-19 20:40 #2 av: Emelie

#1 Ja, det måste verkligen vara en av de finaste städerna. Inte för att jag besökt jättemånga ännu, men den är så vacker med bergen som tornar upp sig runt hela staden. En mycket mysig stad!

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.