Inför Thailandsresan

Inför Thailandsresan del 1

2010-03-21 12:12 #0 av: Emelie

Vilket land man än reser till så är det mer eller mindre nödvändigt att plugga på lite om landet innan man beger sig iväg. Dels för att kunna förstå befolkningen i landet, och dels för att vara beredd på vad som väntar en där borta. Även är så fallet med Thailand.

Först och främst är det viktigt att veta att alla papper, pass, visum m.m är i ordning. Ditt pass skall vara giltigt 6 månader efter inresedagen, alltså måste du tänka på att kolla upp i god tid när passet går ut, så att du isåfall kan ansöka om nytt. Det är nog inte särskilt kul att stå på Thailands flygplats och nekas inträde til landet.

Visum är inte nödvändigt så vida du bara ska på normal semester. Ska du dock stanna mer än en månad så krävs det att du går till Thailands ambassad och ansöker om ett visum. Det finns hur många visumtyper som helst, men det kommer vi att gå in på i en annan artikel framöver.

Man ska också tänka på att boka sin resa med returbiljett, då de annars kan misstänka att du tänker stanna i landet. Har man dock legitima skäl för att stanna, och kan bevisa det så spelar det ingen roll.

En tid innan resan går av stapeln så är det bra att se över, vad som kan vara bra att vaccinera sig mot. Beroende på vart i landet du ska så är det Difteri, Stelkramp, Hepatit A + B, Tyfus, Japansk Encefalit och Malaria sjukdomar som du bör vaccinera dig mot. Kolla upp på Vaccinationsguiden, när och vad du behöver vaccinera dig mot.

Reseförsäkring och sjukförsäkringsbevis är inte ett måste när du åker till Thailand, men det rekommenderas då det annars kan stå dig dyrt. Sjukhusräkningar i Thailand är inte billiga.

Mycket är det som sagt att tänka på, men det är det värt!

Wat-YaiChaiMongkol 1

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl
2010-03-21 17:53 #1 av: [sstorm]

Bra artikel emelie! :D

Sanna 


Anmäl
2010-03-21 21:26 #2 av: Emelie

Tack Sanna! :D Del 2 kommer också framöver.

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.