Övrigt

Intervju om Thailand

2010-05-28 21:48 #0 av: [Malin]

Emelie är 21 år och bor i Stockholm. Hon jobbar som säljare och bloggar på fritiden. Nyligen var hon i Thailand och jag har passat på att ställa några frågor till henne angående detta.

När åkte du till Thailand och vart i Thailand var du?
- Jag och min sambo åkte till Thailand 25:e april och var där i två veckor. Vi bodde i Kamala som ligger på ön Phuket.
- Jag hade aldrig varit där innan men sambon hade när han var yngre.

img_0022-309_87280666.jpg


Hur väl planerad var resan?
- Vi åkte charter så vi visste var vi skulle bo, men vi hade inget annat planerat än att vi skulle tillbringa 2 veckor i Kamala. När vi väl var där nere så hade jag som ett "måste" att klappa en elefant, att se apor och att åka till Phi Phi Islands, vilket vi gjorde. Självklart hade vi som plan att shoppa en hel del och utforska så mycket som möjligt av ön Phuket.


Vad var bäst, shoppingen eller maten?
- Oj. Det var en svår fråga. Maten är helt underbar, jag älskar stark mat så det passade som handen i handsken. Det fanns oändligt mycket att shoppa, dock mycket likadant överallt. Jag måste nog svara att en kombination av god mat och billig shopping var det absolut ultimata.


Hur är thailändarna egentligen?
- Jag fick en uppfattning om att Thailändarna över lag är ett otroligt trevligt folk. Dom tar service på absolut allvar och levererar till tusen. Jag ska inte påstå att alla var otroligt trevliga. Självklart fanns det gott om jobbiga och lite otrevliga säljare, men det finns väl på alla semesterorter? En sak att tänka på om man åker till Thailand är att dom kör som galningar, dessutom är det svårt att vänja sig vid deras vänstertrafik. Så tänk på att det inte är som i Sverige, att bilarna stannar när man börjar gå över övergångsstället. Men jag gillar det Thailändska folket, otroligt hjälpsamma och glada.

img_00074-47_87984264.jpg


Vad är den största skillnaden i Thailand gentemot Sverige?
- Det är väldigt mycket som skiljer sig ifrån Sverige, bl a klimatet. I Thailand regnar det bara i några minuter och då öser det ner, sen spricker det upp igen och blir super hett. Det är väldigt fuktigt på kvällarna och en helt annan luft. Det var det första jag tänkte när vi landade "jag kan knappt andas" men de vänjer man sig vid. Sen tycker jag återigen att folket skiljer sig. Thailändarna är vänliga och hjälpsamma och är inte sena på att säga hej eller sälja in något. Jag anser att de flesta svenskar är väldigt tysta och inte hälsar i onödan.


Emelies tips till dig som vill åka till Thailand
* Köp med dig en stark solkräm, var inte naiv. Solen är så otroligt stark i Thailand att det inte går att jämföra med något annat europeiskt land.

* Utflykter, gör så mycket utflykter du bara orkar och om du åker till Phuket, missa inte den stora marknaden i Phuket Town som kallas "Weekend Market" där kan du shoppa allt från mat till kläder, skor, väskor, djur, ja allt.

* En restaurang som jag varmt kan rekommendera är Dino Park som ligger i Kata, också på Phuket. Glöm inte att äta massvis av den Thailändska maten då den är billigast och godast.

* Överallt där du går kommer folk att ropa "maaassaagee". TA DET! Fotmassagen är helt underbar och dom tar ca 75 kr för en timma. (Det går självklart att ta kortare tid om man vill).

* Något som jag tycker är viktigt, glöm inte att pruta!! Dom vill att vi ska göra det, var inte feg, allt är överpriser för dom.

* Och det bästa tipset jag har, njut av din semester för Thailand är det bästa landet jag någonsin har varit i.

Läs Emelies blogg här!

Foton: Emelies privata

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl
2010-05-29 00:42 #1 av: Emelie

Mycket bra intervju och fina bilder, bra jobbat Malin & Emelie! :)

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl
2010-05-29 00:53 #2 av: [Malin]

Tack så mycket! Ja, bilderna ser verkligen inbjudande ut :) Inte alls avis, hehe..

/Malin

Sajtvärd på Litteratur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.