2010-07-04 17:58 #0 av: [Malin]

Funderar du på att åka till Bangkok eller ska du dit igen och vill uppleva något nytt?

Basfakta

* Bangkok har drygt 7 miljoner invånare
* Bangkok har även ett längre ceremoniellt namn: Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit
* Staden är ett av världens populäraste resmål

bangkok.jpg

Hotell

Lyx - Amari Boulevard Hotel

Hotellet ligger i ett av Bangkoks mest populära shoppingområden. Det finns 309 rum och sviter och hotellet har även flera restauranger. Från ca 508:-/natt.

Medel - Aspen Suites

Aspen Suites ligger bara några minuters promenad från riktigt bra shopping och övrig underhållning. Hotellet är även lugnt och skönt, fräscht och bekvämt inrett. Från ca 462:-/natt.

Budget - New Empire Hotel

New Empire Hotel ligger centralt och i ett av de största turistområdena i Bangkok, nämligen China Town. Från ca 208:-/natt.

Sevärdheter

Grand Palace - Kanske ett av landets mest populära tempel. På palatsområdet finns också Wat Phra Kaeo som är Thailands heligaste helgedom och det är i det templet som Smaragdbuddhan ryms.

Wat Pho - Ett av de största och äldsta templen i Bangkok, även hem till en 46 meter lång Buddha som är belagd med guld.

Thaiboxning - Thailändsk boxning (Muay Thai) är Thailands nationalidrott. Vill du ha lite action och uppleva något roligt och annorlunda så är detta ett hett tips.


Shopping

Den flytande marknaden - Den flytande marknaden syns i många filmer och reportage från staden. Äldre kvinnor säljer enkla produkter, såsom grönsaker, frukter och matvaror direkt över relingen.

Siam - Det finns tre olika Siam shoppingcenter. Dessa är Siam Center som är riktat främst till ungdomar och lite hippa personer. Siam Paragon som är ett av de lite finare köpcenterna där du finner märken som Gucci och Armani. Och sist men inte minst Siam Discovery som är blandad för både gamla som unga. I dessa köpcenter finner du massor av restauranger, biografer och givetvis massvis med shopping! Sedan får man inte heller missa Siam Square som jag tycker är väldigt mycket inriktat till den lite yngre generationen.

The Emporium - Om du är ute efter kvalitet och lyx ska du besöka the Emporium. Där finns allt från Versace-kostymer till Louis Vuitton-väskor.

Nattliv

RCA - RCA ligger beläget mellan Petburi Road och Rama 9 Road, bara 5 - 10 minuters körväg från Sukhumvit Road. Detta är det främsta innestället för unga människor i Bangkok och involverar ett flertal klubbar som spelar den senaste musiken både från västerländerna och från Thailand.

Patpong - Patpong ligger beläget mellan Silom Road och Surawong Road och är mest känt för sina gogo- och ölbarer.

Café & Restaurang

Tom Yam Kung - En av Bangkoks bästa thailändska restauranger ligger på Khao San Road och heter Tom Yam Kung, alltså samma namn som en världskänd thailändsk maträtt.

Cabbages & Condoms - Här serverar man mat i en miljö fylld av kondomer. Restaurangen har blivit prisad för sitt engagemang i kampen mot HIV/AIDS.

Gatukök - Gatukök kan man hitta nästintill överallt på Bangkoks gator, och är man hungrig så finns alltid ett nära till hands. De serverar ofta mat på ett genuint thailändskt sätt och passar bra för den som inte har mycket pengar kvar i fickan.

Transportmedel

BTS (Skytrain) - Ett väldigt lätt sätt att ta sig genom de centrala delarna av Bangkok. Tåget glider smidigt uppe på pelare i luften, och är nästintill alltid i tid. Dessutom kommer tågen väldigt ofta, särskilt i rusningstid, så man behöver aldrig oroa sig över att vänta för länge.

Taxi - Om man ska ta taxi genom Bangkok så krävs det att man gott om tid på sig. Har man en tid att passa så är inte taxi det säkraste sättet att ta sig fram på. Väljer du ändå att ta en taxi så ska du försäkra dig om att chauffören sätter på taximetern som alltid startar på 35 baht.

Flodbåt - Om man vill uppleva staden på det genuina thailändska sättet så ska man definitivt ta flodbåten till sin destination. Den puttrar på smidigt och enkelt längst floden, och man stannar max 10 sek på varje ställe. Det gäller alltså att vara lite smidig och kunna hoppa på och av i farten.

Tuk Tuk - Tuk Tuk är väl ett måste när man är i Thailand, men helst inte i de centrala delarna av Bangkok. Dessutom är en Tuk Tuk mycket dyrare än t.ex. Taxi och BTS, men vill man verkligen uppleva delarna av gatan så ska man inte tveka på att haffa en Tuk Tuk förare.

SDC12242.JPG

Text & fakta: bangkok.nu, ibangkok.se & thailandsfakta.se

/Nilma & Dancehall