Övrigt

Åka till Thailand under lågsäsong!

2010-07-07 03:25 #0 av: Emelie

Många följer myten om att man inte ska åka till Thailand under lågsäsong med anledningen att solen aldrig skiner under denna säsong, men ser verkligheten verkligen ut så? Det får du svar på här.

Man brukar säga att det är lågsäsong i Thailand medan vi har våran mest intensivaste sommar i Sverige. Många påstår att det inte alls går att åka till Thailand under lågsäsongen eftersom det "vräker ner regn hela dagarna", men så ser inte verkligheten alltid ut.

Från maj till oktober är det officiellt regnperiod i Thailand, men trots det skiner solen oftast många timmar per dag och det är vanligt att det endast hällregnar någon timme per dag, för att sedan klarna upp till kvällningen igen. Är det inte endast sol och klarblå himmel man är ute efter så kan man gott åka hit under denna period utan att för mycket regn kommer att falla ner på en.

Dessutom är allt betydligt mycket billigare än under högsäsong, och det gör att du som resenär kan spara massvis med 100/1000 lappar på att åka under lågsäsongen. T.ex. så sjunkerflyg,hotell, restaurang, uthyrning av motorcykel/bil och diverse saker drastiskt i pris.

Om du dessutom åker till södra Thailand med dess stränder så behöver du inte oroa dig för att det ska vara fullt på stranden, utflykterna och restaurangerna som det lätt kan vara under högsäsong. Under högsäsong gäller det att alltid vara ute i god tid med att  boka hotell & utflykter m.m, men det behöver du alltså inte under lågsäsong, vilket också betyder att du får mer tid över till att bara koppla av utan att oroa dig över saker som att inte få plats osv.

Hoppas du får en skön semester under lågsäsongen!

Strand 2

Bild fotograferad av J-Parnebo på I Fokus.

/Dancehall

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl
2010-07-15 12:56 #1 av: rumpino

sist vi var där var det i oktober, var lite orolig över vädret men det var bättre än någon gång tidigare vi varit där. vi var i huahin, vet inte om det ligger bra till el så.

Anmäl
2010-07-15 13:01 #2 av: Emelie

Jag har hört att vädret i Hua Hin ofta är bra! :) Så det var säkert därför.

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.