Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

Adopterade Aktuellt i Thailand Allmänt Arbete & Studier Bilder Bo i Thailand Driva företag Flyg Hälsa & Sjukvård Köpa/Hyra bostad Medlemspresentation Musik & Kultur Om sajten & i fokus Pengar & Ekonomi Presentera din resa Relationer Resevänner/Resesällskap Shopping Språk/Kultur/Samhälle Tempel Thaimat & Dryck Tips & Varningar Utanför ämnet (OT) Utflykter & Aktiviteter Visum & Pass Väder
Viktig information

Visumtyper Thailand

2010-04-11 21:43 #0 av: Emelie

Som icke thai är det ganska svårt att få stanna i Thailand längre perioder, men det finns olika visumtyper som gör att du kan stanna i det underbara landet lite längre än normalt.

För en vanlig semestervistelse i Thailand krävs normalt inget visum, men har du planer på att stanna längre än 30 dagar så bör du innan din avresa gå till Thaiambassaden och kolla upp vad som gäller.

GetAttachment.aspx.jpg

Ett visum gäller bara 90 dagar efter utfärdandet och därför måste du alltså anlända till Thailand inom 90 dagar från dagen det skapades. Annars blir visumet ogiltigt.

Här kommer exempel på de olika typerna av thai visum som finns.

Non-Immigrant Visum

  • Business visa (B)
  • Dependent visa (O) (gift med en thailändsk medborgare)
  • Diplomatic visa (D)
  • Expert visa (EX)
  • Investor visa (IM)
  • Mass media (M)
  • Missionary (R)
  • Teaching (ED)

Dessa visum gäller normalt i 90 dagar, men om den sökande t.ex. har en referens samt intyg som upfyller vissa kriterier så kan man få tillstånd att stanna upp till ett år.Detta kan vara t.ex. hälsointyg, studieintyg eller intyg från en arbetsgivare. Vill man studera eller jobba i Thailand är det ett Non-Immirant visum man skall ansöka om.

 

Transit-Visum

Ett Transit-visum är 30 dagar långt och kräver en utresebiljett från Thailand för att gälla. Detta visum passar den som vill vara i Thailand lite länge än en vanlig semestervistelse, men som inte tänkt bosätta, eller sysselsätta sig med något i landet. Tar du dig utanför Thailands gräns och in igen så är det tillåtet att stanna i ytterligare 15 dagar.

 

Turist-visum

Ett turist-visum är giltigt i högst 60 dagar, men kan förlängas med upp till 30 dagar.

 

Immigrant/Resident-Visum

Kan ansökas av den som uppehållit sig i Thailand i minst 3 år. Dock måste man haft ettårsvisum som man ansökt nytt om varje år. För att ansöka om detta visum måste man alltså först ha haft ett Non-Immigrant visum.

 

Non Quota Immigrant-Visum

Kan sökas av den som tidigare varit bosatt i Thailand.

 

Skulle man utav all förmodan råka vara kvar längre än de dagarna som tillåts så får man betala 200 Baht per extra dag man är kvar.

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl
2015-05-12 20:35 #1 av: Taggeman

Jag skulle göra om/ta bort den här visumtråden mycket av det här stämmer inte längre.

Kommer du inte in Thailand via flyg o inte har ett Visa i passet så får man bara 15 dars visum som Svensk. Exempelvis så är overstay är jätte dyrt nu o kommer dom på en ute i landet med en passkontroll så kan det bli fängelse med massor av problem.

Dom här kontrollerna görs mycket ofta norr om Phuket mot Burma för att kolla olagliga immigranter.

http://www.thailandsfakta.se/overstay_thailand.html

><> ><> ><> ><> ><> (^I^)><> ><> ><> <>< <><

Anmäl
2015-05-12 21:48 #2 av: Castiel.

http://www.thaiembassy.se/visa

På den här hemsidan kan man läsa lite om de olika visum man kan fixa innan avresa.

The truth is rarely pure, and never simple. ❞

Sajtvärd på Supernatural iFokus & Thailand iFokus. Medarbetare på YouTube iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.