Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

Adopterade Aktuellt i Thailand Allmänt Arbete & Studier Bilder Bo i Thailand Driva företag Flyg Hälsa & Sjukvård Köpa/Hyra bostad Medlemspresentation Musik & Kultur Om sajten & i fokus Pengar & Ekonomi Presentera din resa Relationer Resevänner/Resesällskap Shopping Språk/Kultur/Samhälle Tempel Thaimat & Dryck Tips & Varningar Utanför ämnet (OT) Utflykter & Aktiviteter Visum & Pass Väder
Recept

Yam Wun Sen - glasnudelsallad

2010-03-23 11:08 #0 av: Emelie

Yam Wun Sen är en nudelrätt baserad på glasnudlar och sedan kött av något slag. Den äts allra godast i solnedgången på stranden med en stor coca cola i handen.

Yam Wun Sen är enligt mitt tyckte en mycket god rätt som är svår att tröttna på. När en rätt kallas för "Yam" så betyder det att ingredienserna läggs i i efterhand i buljongen/fonden.

Det funkar precis lika bra att använda fläskkött, som nötkött ,köttfärs, kyckling, räkor eller fisk i denna rätt, beroende på vad du tycker är gott. Själv tycker jag det är godast med antingen kyckling eller köttfärs i. Självklart kan man även skippa allt kött, men man blir då inte lika mätt.

I detta recept kommer jag ta köttfärs som exempel, men mängden på denna kan såklart regleras hur man vill. Detta rececpt är beräknat för 4 personer.

  • Ca 100 gram köttfärs
  • Ett paket glasnudlar
  • 6 dl fond eller buljong
  • 1,5 msk pressad limejuice
  • Ca 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2,5 msk fisksås
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 0,5 dl hackad Phak Chi (Korianderplanta, hela ska användas)
  • 2 vårlökar/salladslök (även purjolök funkar)
  • 1,5 dl strimlad Phak Bung (En typ av thaiändsk kål, vanlig grönkål fungerar också.
  • 1-2 hackade chili (Om man vill ha den stark)

DSC06722.JPG

Marinaden:

  • 1 msk fisksås
  • 1 msk mald svartpeppar
  • 1 tsk rismjöl
  • 1 msk hackad vitlök
  • 1 msk Sambal Oelek (om du vill)
  • 1 tsk/1 msk Chilipasta
  1. Blanda först ihop de ingredienserna som ska vara i marinaden.
  2. Tillaga sedan den typen av kött du ska använda.
  3. Lägg sedan ner köttet/kycklingen/räkorna eller vad det nu må vara i marinaden så att de får stå ett tag.
  4. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten c:a 15 minuter
    Skölj och torka nudlarna.

  5. Koka upp fonden/buljongen och tilsätt i alla ingridienser utom nudlarna.

  6. Lägg sedan i nudlarna i kastrullen, och låt de vara där ca 1 minut.

  7. Ta av kastrullen från plattan och vips så var rätten klar!

Det är mycket gott att servera denna rätt tillsammans med cashew/jordnötter.

Lycka till!

/Emelie. T

 

 DSC06720.JPG

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl
2010-04-13 21:31 #1 av: rostigballong

i luuuuv it ;o

7kt gottt

Anmäl
2010-04-14 00:19 #2 av: Emelie

#1 Japp, och så lättlagat!

Sajtvärd för Bullhundar, medarbetare på Borderline & Djurtransport.

Står i stargroparna för en förhoppningsvis framgångsrik avel av tan-tecknade möss!

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.